Μαγιάτικο Στεφάνι με Τελάρο Κεντήματος!

Καταχώρηση από στην Βρήκαμε στο Web, Ιδέες και Προτάσεις με το Τελάρο Κεντήματος την Απρίλιος 26, 2016 . 0 Σχόλια.

 

Μαγιάτικο Στεφάνι με Τελάρο Κεντήματος

 

Η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για την Τρίτη εν όψει του Πάσχα!  Εμ, πέσανε και τα δυο μαζί αυτή την φορά και είπαν να μεταφέρουν αυτό που μπορούν!  Εάν μας το επιτρέψει και ο καιρός θα ξεχυθούμε όλοι στις εξοχές να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να μαζέψουμε λουλούδια για το μαγιάτικο στεφάνι του σπιτιού μας, όπως το προστάζει η παράδοση.  Εντάξει, οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν έτοιμα στεφάνια και απλά μαζεύουν μερικά λουλούδια για το καλό!

Και σκέφτομαι τώρα εγώ… τόσες χρήσεις έχει ετούτο το τελάρο κεντήματος!!! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να φτιάξεις τα πάντα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείς.  Μπομπονιέρες, διακοσμητικά, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάδρα, μαυροπίνακες, ανεμούρια, φωτιστικά… νομίζω πως κάποιο μέγεθος μπορεί να είναι κατάλληλο και για χούλα χούπ για παιδιά… !!! 

Αφού λοιπόν το τελάρο κεντήματος έχει τόσες χρήσεις … το μαγιάτικο στεφάνι γιατί να το αγοράσω;  Όοοχι, θα το φτιάξω με τα χεράκια μου και θα γίνει και πολύ όμορφο!!  Φυσικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια… βρήκα δυο τρεις ιδέες βέβαια για να αποφασίσω πως θα το φτιάξω και κατέληξα σε μία από το http://www.ellaclaireinspired.com την οποία φυσικά θα διαμορφώσω με τα δικά μου γούστα!

Πάμε να σας δείξω καρέ-καρέ την αρχική κατασκευή που είναι και η πιο πολύπλοκη νομίζω:

 

 

 

Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί πλαστική πρασινάδα που είναι πολύ εύκολο να την βρει κανείς.  Και όπως βλέπετε έχει κολληθεί με σιλικόνη επάνω στο μαγιάτικο στεφάνι, για να δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη βάση όπου θα τοποθετηθούν τα λουλούδια μας.  Βέβαια εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσική πρασινάδα κατευθείαν από την γη και να την τοποθετήσουμε εύκολα γύρω από το στεφάνι μας.

Σκέφτομαι ότι αν μαζέψουμε πάρα πολύ όμορφα και χρωματιστά λουλούδια με τα φυλλαράκια τους, μπορούμε να τα στριμώξουμε ανάμεσα στα δύο κομμάτια του τελάρου και μετά να σφίξουμε την βιδούλα μας για να ασφαλίσουμε.  Μερικές κορδέλες πολύχρωμές και ένα μεγάλο φιόγκο ίσως και έτοιμο για να στολίσει την πόρτα μας!!

Μ’ αρέσουν αυτές οι χειροτεχνίες που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια, τότε που ότι είχαμε στο σπίτι μας το φτιάχναμε με τα χεράκια μας… έ, και πώς να το κάνουμε βρε παιδιά… το χειροποίητο έχει άλλη γλύκα!!

Καλή Πρωτομαγιά λοιπόν με όμορφα Στεφάνια!!!!

 

Για Τελάρα Κεντήματος σε Απίστευτες Τιμές κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα